spinningpyörä + kirja samassa paketissa: Book & Bike

Meiltä kysytään aina välillä suosituksia kotitreenivälineistä. Sekä siihen miten olisi kannattavinta aloittaa treenit kotosalla. Kaikenlaisia hilavitkuttimia kun löytyy niin marketeista, kirpputoreilta kuin verkkokaupoistakin. Ja niihin voi halutessaan laittaa muutamista kympeistä kymmeniin tuhansiin euroihin.

Jos antaisimme suositukset pelkästään dollarin kuvat silmissä myyjän näkökulmasta niin väittäisimme tottakai että ilman huippuvarusteltua kuntosalia on turha edes harkita kuntoilun aloittamista. Mutta sehän ei pidä paikkansa.
Totuus on että kokonaisvaltaisen ja monipuolisen treenin pystyy toteuttamaan mainiosti muutamalla perusvälineellä, ja jopa ilman välineitä, jos sikseen tulee. Tosin mitä vähemmän välineitä on käytössä, sitä enemmän kokemusta ja mielikuvitusta yleensä tarvitaan.

Tässä kuitenkin meidän suosituksemme, joilla pääset mainiosti alkuun tai saat lisäbuustia jo alkaneisiin treeneihin:

  1. Kestävyysharjoittelu onnistuu yksinkertaisimmillaan vetämällä lenkkarit jalkaan ja lähtemällä ulos, mutta koska Suomen sääolosuhteet eivät aina ole ulkoiluun kannustavat, kannattaa kotiin hankkia kompakti ja kestävä spinningpyörä. Se vie vähän tilaa ja on lähes huoltovapaa. Ei rasita niveliä ja sitä on helppo polkea esim. Netflixiä katsellessa.
  2. Keskivartalon lihaksiston vahvistamiseen perinteinen jumppapallo tai viimeaikojen trendiväline hulavanne ovat erinomaiset vaihtoehdot.
  3. Lihaskuntotreenit hoituvat parhaiten kahvakuulilla tai säädettävillä käsipainoilla. Kannattaa hankkia pari erikokoista, jotta eri lihasryhmät saavat sopivan raskasta ärsykettä. Jaloille isompaa painoa, käsille kevyempää. Myös erilaiset TRX-tyyppiset harjoitushihnat ovat hyvä vaihtoehto, ja kulkevat kätevästi mukana myös matkoilla.
  4. Kehonpainotreenit onnistuvat yleensä ilman välineitä mutta fakta on että monipuolisella treenitelineellä saat kehonpainoharjoitteluunkin ihan uusia ulottuvuuksia. Esimerkiksi Tunturin Powertower mahdollistaa dipit, leuanvedot, keskivartalontreenit ja venyttelyt kaikki samalla laitteella.
  5. Paljon matkustavalle erilaiset kuminauhat tarjoavat haastetta sekä kotona että tien päällä.

Entäs sitten kun välineet on hankittu? Kyytipojaksi kannattaa ehdottomasti hankkia hyvät ja selkeät treeniohjeet tai vaikkapa mobiililaitteella toimiva verkkovalmennus, joka kannustaa nousujohteiseen ja kehittävään harjoitteluun turvallisesti.
Kilkkaile esimerkiksi SYKE Triben Marketplace -sivustolle, josta löytyy paljon valmiita verkkovalmennuksia mm. kahvakuulalle, TRX:lle, kehonpainolle, ja juoksua aloitteleville.

Olemme koonneet myös Omasali-kauppa -verkkokauppaamme valikoiman valmiita treenipaketteja, jotka sisältävät treenivälineet lisäksi harjoittelua tukevan opaskirjan. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis😊


Ja sitten ei muuta kuin treenaamaan!


PS. Lisävinkkejä treenivälineisiin saat myös suoraan asiantuntijoiltamme sekä chat-asiakaspalvelustamme.