Vuoden masentavin ajanjakso alkaa virallisesti olla käsillä. On pimeää, kylmää ja märkää. Aamusta iltaan.

Sohva, Netflix ja sipsipussi alkavat tuntua yllättäen paljon houkuttelevammilta vaihtoehdoilta kuin lenkkeily tai kuntosali.
Kuitenkin jostain pitäisi onnistua ammentamaan motivaatiota ja aikaa liikkumiseen, koska liikunta nyt vain sattuu tekemään ihmiselle todella hyvää. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. Varsinkin juuri nyt, kun kaamosmasennus vaanii meitä suomalaisia joka kulman takana.

Miten sitten ylläpitää edes jonkinlaista treenirutiinia, kun ulkona sataa räntää vaakatasossa eikä sosiaalinen kanssakäyminen kuntosalin kyykkypaikalla kiinnosta pätkääkään?

No, minäpä kerron. Vastaus on kotisali.
Ennen kuin torppaat ajatuksen kaupallisena propagandana tai epärealistisen kalliina vaihtoehtona, niin maltapa mielesi hetkeksi ja lukaise ainakin muutama perusteluni. Koska voi olla että muutat mielesi.

Platinum Spinningpyörä (Kuva: Tunturi)

Ensinnäkin, kotisalin ei tarvitse olla sataneliöinen halli tai vanhoista putkista hitsattu kyhäelmä autotallissa, vaan esimerkiksi soutulaite, TRX-tyypiset harjoitushihnat sekä kahvakuula. Yleensäkin sana ”sali” on mielestäni harhaanjohtava ilmaisu, koska ei kotitreenin tarvitse muistuttaa salitreeniä ollenkaan. Tärkeintähän kotitreenissä on että tulee liikuttua ylipäänsä. Jos on sydämeltään intohimoinen juoksija tai pyöräilijä, niin silloin kotitreenivälineeksi riittää hyvin vaikka pelkkä juoksumatto tai spinningpyörä. Toki lihaskuntotreeni on aina suotavaa ja hyödyllistä, mutta jos olohuoneen nurkassa pölyyntyvät käsipainot aiheuttavat lähinnä vain ärsytystä ja stressiä, niin silloin ne kannattaa unohtaa ja satsata mieluummin sellaiseen treenimuotoon, joka saa oikeasti nousemaan sohvalta ylös.

Platinum Soutulaite (Kuva: Tunturi)

Toiseksi, ihminen on visuaalinen eläin. Jos jokin asia on ruma, se piilotetaan helposti kaappiin, pois näkyvistä ja unohdetaan. Tämä pitää erityisen hyvin paikkansa kuntoiluvälineiden kohdalla. Siksi meidän suomalaistenkin kaapit ovat pullollaan jos jonkin näköistä treenihärpäkettä. Mutta entä jo treenivälineet olisivatkin niin kauniita että niitä ei tarvitsisi piilottaa kaappeihin? Ehkä niitä tulisi myös käytettyä useammin. Onneksi sellaisia löytyy nykyään markkinoilta ja parhaimmat helmet olemmekin keränneet omaan verkkokauppaamme.

Platinum Crosstrainer (Kuva: Tunturi)

Sitten on vielä kolmas, ja ehkä se tärkein asia. Nimittäin aika ja raha. Kuntosalijäsenyys maksaa keskimäärin 35-45€/kk, siihen mahdolliset bensat päälle, plus matkoihin käytetty aika, mikä usein kuuluu asiaan, ellei kuntosali satu olemaan ihan naapurissa. Vuositasolla kulut ovat siis helposti 500-600€, ja kun perusajatus yleensä on että kuntoilu jatkuu aktiivisena vuodesta toiseen, nousevat liikuntamenot tällä laskukaavalla helposti tuhansiin euroihin. Toki metsissä kirmaaminen on ihan ilmaista, mutta harvoin kovin miellyttävää varsinkaan loka-joulukuussa. Sen sijaan kotona odottava juoksumatto ei kuuntele tekosyitä vaan tarjoaa miellyttävän juoksusään vuodenajasta riippumatta.

Mitäpä jos siis antaisit kotitreenille mahdollisuuden jo tänä syksynä ja vaihtaisitkin kuntosalijäsenyyden vuodeksi (tai kahdeksi) vaikkapa juoksumattoon? Hyviä vaihtoehtoja löydät vaikkapa täältä: https://www.omasali-kauppa.fi/search/?q=juoksumatto

Ja jos valikoima tuntuu pelottavan suurelta, saat apua asiakaspalvelustamme, chat-palvelustamme tai vaikkapa suoraan allekirjoittaneelta.

Me olemme Omasalilla toimittaneet jo satoja eri kokoisia koti- ja yrityssaleja ympäri Suomea, ja löydämme varmasti sinullekin sopivat välineet ja ratkaisut, budjetista riippumatta.

Tänä talvena ei anneta loskan ja kaamoksen sotkea treenisuunnitelmia.
Vai mitä?