Kuvalähde: Pinterest

Tiedätkö mitä? Jos saisin tehdä työkseni mitä ikinä haluan ilman huolen häivää rahasta, niin a) se olisi varsin miellyttävä tilanne ja b) tietäisin tasan tarkkaan mitä tekisin. Kiertäisin ympäri maailmaa vääntelehtimässä, sätkyttelemässä ja hikoilemassa mitä oudoimmissa ja mielenkiintoisimmissa treenipaikoissa: joogaisin manhattanilaisella luxusjoogastudiolla, tutustuisin SoulCyclen spinninglahkoon, testaisin American Ninja Warrior -radan Las Vegasissa ja hakkaisin virtuaalista säkkiä yökerhoon rakennetussa futuristisessa nyrkkeilysalissa. Vierailulistalle kelpaisivat mainiosti myös erilaiset hyvinvointi- ja liikunta-alan tapahtumat, messut ja konferenssit, urheilutapahtumista ja kilpailuista puhumattakaan. Tänä vuonna nimittäin olisi tarjolla mm. Tokion kesäolympialaiset sekä Euro 2020 jalkapallospektaakkeli. Jorma Uotisen sanoja lainatakseni ”Ei huono.”

Veikkaanpa että en ole unelmieni kanssa yksin. Treenin ja matkustelun yhdistäminen on ollut nouseva trendi jo vuosia, ja alkoholintäyteisten keihäsmatkojen sijaan suomalainen suuntaa nykyään mieluummin ohjatulle wellnesslomalle. Myös erilaiset maraton-matkat houkuttelevat erityisesti meitä keski-ikäistyviä työikäisiä eri puolille maailmaa enenevässä määrin. Toisin sanoen liikunta ja matkailu trendaavat nyt ja kovaa, kaikissa ikäryhmissä.

Okei, allasjumpat pakettimatkahotellilla tai suklaanaamio Tallinna Spassa laskettaneen wellness-lomaksi myös, mutta minne suunnata, jos liikunnallisen lomailun haluaa vielä niin sanotusti nextille levelille?

Mihin suuntaa liikunnannälkäinen urbaani löytöretkeilijä 2020 -luvulla kun tavoitteena on nähdä ja kokea jotain uutta ja erilaista?


Tässä muutama poiminta maailman kiinnostavimmista treenikohteista juuri nyt:

 1. ILLOIHA OMOTESANDO Fitness studio, Japani
  • Tämän design -studion erikoisuus on Salvador Dali -henkeä kunnioittaen luotu erikoinen kiipeilyseinä. Tämä on ehdoton Instagram -kohde näyttävyytensä ja designin puolesta
 2. Toughest Lab, Malmö, Ruotsi ) http://www.toughest.se/fi/lab/)
  • OCR- ja esteratajuoksijoiden ehdoton must try -kohde. Etuna läheinen sijainti Suomeen nähden.
 3. Hidropark Outdoor Gym, Kiova, Ukraina
  • Jätemetallista ja muusta romusta kasattu iso ulkokuntosali keskellä Kiovan vilkasta puistoaluetta. Todellisille treenaajille ja raudankolisuttelijoille.
 4. Art of Jiujitsu, California, USA
  • Äärimmäisen tyylikäs ja visuaalisesti kaunis kamppailulajikeskus, joka henkii itämaista ideologiaa niin toiminnassa kuin puitteiden osalta
 5. Centuryon, Vietnam
  • Kultaa, marmoria ja todellista luxusta superrikkaille. Vuosijäsenyys 24000 dollaria. Tänne ei rahvaalla ole asiaa, muuta kuin ihmettelemään suu auki puitteiden yltäkylläisyyttä

Edellä mainitut kohteet ovat hyvin erilaisia ja uniikkeja joten ne toimivat nähtävyytenä sellaisellekin, jota ei välttämättä itse treeni kiinnosta. Mutta jos mielit myös hyvää treeniä matkailun lomaan, kannattaa ottaa testiin vaikkapa jokin näistä uusista kansainvälisistä butiikkiketjusaleista (sivuille pääset klikkaamalla nimeä):

 1. 9Round -nyrkkeilystä innostuneille
 2. Spenga -spinningiä, voimaharjoittelua ja joogaa samassa paketissa
 3. Row House -nimensä mukaisesti soudetaan soudetaan
 4. Cyclebar -sisäpyöräilykokemus 2.0
 5. YogaSix -joogaa

Aina ei luonnollisestikaan tarvitse lähteä rapakon taakse löytääkseen mielenkiintoisia treenikohteita. Myös Suomessa osataan luoda uniikkeja ympäristöjä liikkumiselle.
Tässä muutama mielenkiintoinen kohde kotimaan matkailijalle:

TRIB3 Helsinki ja Tampere
PTV Gym Porvoo ja Helsinki
F45 Turku
MyEMS Tampere

Ja ei kun treenaamaan.

-Elina Koponen/ Omasali Oy